If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.

Sentrum i solsystemet

Hun så. Nikket og smilte opp gjennkjennelig. Det var tydelig å se at hun overså kunden foran han. Eller, hele jævla butikken forsvannt fra hennes fokus når Trutemunn kom. Hvorfor? …antagelig for at det er noe ved han hun liker, men er nok neppe forelska eller betatt. Mer ei nyskjerrig ei, som har funnet noe hun liker ved vesnet Trutemunn. Kassadama hadde en nokså tight t-trøye i uniformsfargen og rettet på den som, for å være kledelig, når det blei hans tur. Under den struttet 20 årige pupper på hennes tynne kropp. Armene er lange og smale fra skuldra og hele veien, øynene store, levende, brune. Hennes mørke hår så ut til å være stusset litt i kantene. Trutemunn tok ordet humoristisk og undret om hun tok kort. (Sist var Trutemunn langt nede… han har akkurat fått bena unner kroppen igjen etter en skikkelig smell… sist satt hu i en kontantkasse og Trutemunn oppdaget det ikke før hun pekte på den håndskrevne lappen uten å si et ord. Hun kan gi Trutemunn et smil selv en kølsvart dag. Hun er sola.) Hun svarte at hun tok kort og nikket bekreftene mot Trutemunn, tydliggjørende. Slo inn varene hans mens hun fortalte hun var syk. Hun så ikke syk ut sa Trutemunn. “Hører du ikke?” også forsøkte hun sjarmerende å gjøre en oppvisende lyd av stemmen sin. Trutemunn ble myk innvendig. Han gråt egentlig rørte tårer inn i sinnet sitt. Dette var så vakkert. Det hun gjorde og at hun henvendte seg til han. På veien hjem seinere sammenligner han det med oldingen på gammlehjemmet han spillte på for flere år siden som forelsket seg i han. Men nå var han her framfor henne, unge blomsten so vistnok var syk.”Du får spise vitaminer og hvitløk.” Det gikk treigt i kassa, men vedkommne etter pushet ikke, slik man gjør i større byer. “Æhhh… hvitløk…” Hun likte nok ikke den tanken. Hun kunne fortelle hun hadde tatt en “overdose” c-vitamin. “Ja, får kroppen formye c-vitamin går det ut igjen” Sa Trutemunn og fortsatte. “…det sies å hjelpe om man tar en sjokk dose tidlig.” Så var praten over for denne gang. Køen var blitt lengre og de måtte ta avskjed. De sa sitt sedvannlige adjø der de ønsker hverandre; å ha det bra. Trutemunn sa god bedring og den svenske varianten: Krya på dig.

Stjernene i uendeligheten

Kvinner Trutemunn har blitt gla’ i får totalsperre og nekter han kontakt på brutalt vis. De kan gjerne gjøre det så styggt at de maler han som fanden på veggen. Gangen i det er slik: Først er han Gud, så er han fanden. Akkurat som om han er noe annet enn en vannlig mann. Før han blir fanden er det en prosses der de virker som de skal hevde seg, hver og en. Det har skjedd så mange ganger. Han trur de ikke har snudd så brått i sin følelse ovenfor han, men gudane veit. Håper ikke kjærligheten blir til hat på ordentlig. Håper de er ondsinnet for å få rom og fri til å hente seg sjøl inn igjen. Slik har Trutemunn iallefall måttet gjøre det innimellom. Han kan bare forholde seg til det som gjelder og går. Når de tar så hardt i er det bare å skygge banen. De blir farlige for de kan få han i fengsel. Han har jo knulla dem. De har sikert gode grunner alle som en, uansett hva det måttet være og han skulle ønske de var åpne mot han, for da kunne han vist dem såpass respekt og hensyn som de fortjener. Men det kan godt hende at de går vidre så fort og at det Trutemunn opplever som hat, bare er skuldre. Men det fins så mange rare eksempler som motbeviser det. Fx Danserinna: Hun presterte å brodere ut om at hun sannelig hadde blitt påspandert en sydentur akkurat når Trutemunn skulle ha konsert. I neste vending gir hun full gass som svar på hans spørsmål, om hvorfor hun syntes han oppførte seg som en dritt, at hun sannelig lå med han andre fyren her for en stund siden. Det merklige er at når kvinnene har laget så lang avstand som det overhode er mulig å gjøre, følger de hans bevegelser med pungt og prikke. Det har nemmelig kommet fram i mange av disse episodene i ettertid.

Jorden kaller

Hvordan Trutemunn skal få kassadama på tomanshand er ikke lett å se for seg. Men han må det for å komme vidre med hennne eller finne ut om det er aktuellt å lære hverandre å kjenne. Det er jo en tiltrekkning der. Hun bør få satt ord på det, for det er ikke sikkert hun egentlig er så klar over det sjøl. Hun vet neppe at hun framstår som sola for han. Og har derfor heller ikke tatt stilling til om det er ok for henne at han opplever det slik. Det er jo det som virker være problemet med stjerene. At han ikke får se dem som sol. Han skal ikke få snurten av dem. Prøver han det settes himmel og jord i bevegelse.

Hvorfor hjemmer de sine førelser?

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende