Trutemunn vokste opp i en meget stor by i norsk målestokk. I en bydel som er på størelse med andre norske byer, i dette langstragte land. Det fantes og fins nesten ingen infrastruktur verken kulturellt eller transportmessig innad i omerådet, som strekker seg gjennom en dal. Det meste i denne byen drar seg mot sentrum. Byen er bygd som en stjerne. Det eneste kjennte som har kommet herifra er kriminalitet og torpedovirksomhet. Det var mange gærninger og rykter. Og før ungdomskolen fikk man høre om gjengene som gjerne banka livskiten ut av deg. Det skjedde Trutemunn engang når han trudde han var en viktig person i gjengen. Han var egentlig et slags talent og en av tøffingene dro han inn et indre miljø og trente han. Denne fyren lever ennå tross at han skøyt seg i nesa (sies det.) Det er masse som sies og hva som er sant er vrient å vite. Den gangen Trutemunn fikk livsfarlig juling var en nyttårsaften. Han stoppet en jevngammal bølle han kjennte fra barnehagen fra å gå løs på faren til en av gutta. Trutemunn klarte først å stoppen han etter å ha nikka han ned. Men dette var så klart over grensa og noe han skulle få svi for. Trutemunn skjønnte tegninga tross spritfylla (adrenalin) og gikk til festen der han som trente han opp var. Der fortalte han alt for han ville føle seg trygg om han skulle feire videre. Hvis ikke tenkte han å gå sa han. Det han ikke fikk med seg var at bror (muligens halvbror) til fyren han hadde nikka ned var i samme leilighet. Det blei stille. Og han blei holdt i sjakk av hele selvskapet. De ordna et møte mellom Trutemunn og han som var blitt nikka. Et “rettferdig” oppgjør skulle ordnes. Det var ikke det i det hele tatt. Vel ute på gata sto et sted mellom 12-20 mann i ring rundt Trutemunn. Han som skulle hevnes var en fyr som hadde holdt på med boxing i en år rekke. Dessuten hadde han et par ivrige som vlle hjelpe. Det var nok en fem, seks sloss elskere som banket nesten livskiten ut av Trutemunn. Det mest forferdelige var opptrinnet, for Trutemunn skjønnte hvor det bar de siste 20 minuttene. Han kunne ikke komme unna. Så når han vel sto der i ringen av heiende buser, annonserte han at han ikke ville kjempe imot. “Hvis noen av dere får utbytte av å banke en fyr som ikke gjør motstand så værse god!” sa han. Det hindret dem ikke.

Trutemunn husker ikke hvor mange slag og spark han fikk. Men det hadde holdt med det første kjennte han. Når de begynnte å sparke skrek han hemningsløst. Han besvimte et kort øyeblikk og det var kanskje reddningen, for da blanda andre seg inn og sa det var nok (tror Trutemunn.) Når han våknet med det såre trynet klint ned i bakken Oppdaget han at det var en slags oppløsning rundt han. Så adrenalinet ga han vinger og han løp alt hva han hadde. Trutemunn er løper av natur og et fåtall har løpt fra han. Han løp, løp og løp til han falt omkull, reiste seg opp og løp igjen. Først en tjue minutter unna nær hjemmet var han helt ferdig og begynnte å gå. Han var glad han levde og meget skuffa over folka som banka han og hans venner som uteble. Dette er en av grunnene til at han har bryti med oppvekstmiljøene i stort og helt.

Det fins bare en person som imponerte Trutemunn fra oppveksten og de to gjør en gig i året sammen. Han har blitt en vellykket show miljonær, som aldri svarer om Trutemunn ringer, men likevel inviterer han og forteller han beundrer han. De har nok gått over til å bli bekjennte. De to gjorde masse sammen i barneåra stod på ski og spillte løkkefotball. Og starta band sammen, noe som var skjelldent i denne gettoen. Av nesten firehundre elever var det kun et band, og det var oss. Når vi spellte var det 3-5 hundre på besøk.

Det dukket opp jenter rundt bandet, men Trutemunn var aldri sammen noen egentlig. Han måtte på en måte være sammen med hu han fingra og hu han pulte, i noen dager til det ga seg selv og jentene slapp det. Ei blei han idiot forelska i, men han skjønnte ikke hvorfor. Slik han opplevde det var det mer førelsen han var på jekt etter enn dama. Oppriktig talt var det ingen jenter som var tilstrekkelig for Trutemunn. Det låter horribelt, men det var akkurat slik han følte det. 

Fra da av til nå har Trutemunn funnet to kvinner som virkelig har vært nære eller innen for det å holde mål. Og man kan jo spørre seg, hva iallverden er det denne Trutemunn tenker og trur egentlig. Den første var hun som var datter av en stor norsk idrettsutøver. Hun fikk en datter for en stund siden, med et navn Trutemunn føler han har gitt. For i løpet av det korte forholdet, dro jenta ut et eventuellt barnenavn av Trutemunn.

Men den kvinnen som virkelig har fullendt Trutemunn, var venninna til x’en. Kanskje er hun en delgivende grunn til at Trutemunn blei sammen med x’en. Trutemunn blei betatt i x’en fra første stund og de hadde et meget godt forhold når de var sammen. En avgjørende egenskap hos x’en  var at hun var flink til å sette seg i god psykisk tilstand. Før de blei sammen, spillte de sammen på en skole de gikk i sverige. På den aller første konserten de hadde dukket venninna til x’en opp. I det øyeblikket minntes Trutemunn en drøm han hadde en eneste gang som barn. En drøm han drømte kvelden etter at han spurte mor si om det fantes en jente for han. Det var så mange jenter lo mor hans, mens han sjøl ikke blei beroliget. Drømmen utspant seg følgende i allefall, for Trutemunn husker det som om det var i går:

Svevende i et glassbur midt i verdensrommet. Som foster. To individer så oppfyllt av hverandre at ingenting annet betø noe. Der tid og sted opphørte og al fornuft forduftet. Det fantes bare følelser igjen. Sterke førelser som knyttet dem sammen. Ingenting utenfor var av betydelse. Det var bare dem.

Når Trutemunn voknet av denne drømmen ville han tilbake til den førelsen, men den var skermmende. For, som Trutemunn skjønnte. Det var for mye av det gode.

Møte med x’ens venninne som skjedde mange år seinere ga samme smell. Det var den følelsen som satt i kroppen i løpet av et brøkdels sekund. Men han fokuserte på å gripe det hångripelige. Det fantes ikke frekkhet nok i han til å bare sleppe hu ene for hu andre. Han satt også med følelse av å ville miste begge. Han fikk mange år med x’en og lærte tilslutt venninna å kjenne. Hun sto faktisk han nærmest av alle når det blei slutt med x’en, men det tok ikke lange tiden før hun vendte han ryggen. Han var ikke aktiv på å gå inn i noe nytt, av gode grunner og situasjonen er helt låst. Faktisk gikk han inn i noe med ei anna som ikke var noen hvem som helst det heller, men det er en annen historie.

Trutemunn var åpen mot x’ens venninne. Han informerte henne om sin situasjon og tanker. Om Trutemunn idag må ta stilling til hva han tror hun følte. Var hun glad i/betatt av Trutemunn også. Men han kan ta totalt feil. Trutemunn fortalte at han ikke hadde noe barnesug. Hun skulle ha barn sa hun. For et halvt år siden slo det Trutemunn at han vil ha barn med henne. Men det er umulig. Som sagt det er total kræsj så han kan ikke ta kontakt med henne engang. Hun gjør det aldri. Eneste veien for han til henne er gjennom x’en. At x’en hjelper han inn i venninnas liv igjen. Det er for drøyt.

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende