Kom akkurat hjem fra byn. Utrolig nok… for denna karen er aldrig ute på steder der det betales i døra. Så kallte nattklubber. Det byr i mot. Før avgang søktes nette for info om stedet. Det viste seg at en blogg her hadde skrevet og kritisert det sterkt. Fjortis sted delux, noe som sannelig stemmte.

Alt begynnte for noen uker siden da arbeidslederen for avdelinga til spa’et som er knytta til jobben ville ha Trutemunn til å spille. Det blei lagt fram et forslag (kontrabass og gitar/vokal) som viste seg og ikke gå hjem. Det blei nisse isteden med godis. Trutemunn sendte en sms ikveld og ønsket dem hyggelig julebord. Det blei oppretta en dialog som endte i en invitasjon til festen videre. Trutemunn Kom seg til det fancye stedet og fant de to jentene han kjenner litt. Hun ene hadde kledd seg i hvitt og hun andre i svart. De var omtrent en 25 pers som hadde gått videre og av dem var det nok bare tre gutter. Han ene hadde Trutemunn sett før og han kjente i gjen Truten og hilste. De førte en kort dialog tross at de så godt som stod på dansegulvet. Et par av jentene Trutemunn ikke kjennte virka nokså nyskjerrige. Ei hadde kamera og i Trutemunns øyne så det ut som hun prøvde fotografere han uten å gjøre det synelig, dere skjønner. Det gikk nok dårlig med al skomping og en del innabords. Trutemunn burde strengt tatt gitt henne et foto av høfflighet, men han følte seg ubekvem og sånn synes på bilder, så han forholdt seg passiv.

Lolita som jobber på spa’et var i god vigør. Hun kikket Trutemunn rett og dypt i øynene et langt øyeblikk. Kan kjenne fremdeles hvordan det pirrer, bare av tanken. Det er noe med henne som er veldig likt en sjøl. Aner ikke hva, men noe. Likefullt følte Trutemunn seg forplikta til å holde med arbeidslederen. Hun introduserte en for sjefen, ei dame som ikke så ut til å sette pris på selvskapet. Hun var ei med pondus og klarte forøvrig å sette seg i posisjoner også på dansegulvet. Det byr meg i mot, det gjør det. Men hadde ikke noe mot henne, kanskje man blir kompiser ikveld tenkte Trutemunn.

Trutemunn oppererte med cash for å vite hva han brukte penger på. Har leid en kultur pub for konsert om en og en halv uke. Skal få norges vakkreste korjenter til å kore og mulig celebre besøk. Bandet består av komp, blåsere og lapsteel pluss at han har fixa et par film folk til å fange det hele. Ei sminkedame skal også rulles inn om vi klarer å gi henne arbeidsforholdene. Hun sier hun kan det meste og er visst en av de beste her til lands. Får bare ta 50,-kr i døra og det kommer til å gå minus uansett hvordan man vrir å vender på det. Dessuten har man fått tannlegeregning på 10 lapper. Trutemunn hadde 8,- kroner for lite til siste ølen og gikk til garderoben for å hente kortet i jakka. Det tok så klart litt tid å tilbake lurte arbeidslederen hvor Trutemunn hadde vært. Så vips forsvant både hun og Lolita. Det vil si nesten hele omeråde der denne gjengen var var tømt. Trutemunn hadde en full øl og ingen venner. “Jaja” tenkte han, “ikke stort å gjøre, har fått mer ut av kvelden enn man trudde likevel…” Når de kommer tilbake forteller arbeidslederen at hun må hjem til ungen sin som våkner om bare noen timer.

Man behøve ikke være noen smartass for å se at sjefen for spa’et og julebordet styrte et nachspiel. Ja, faktisk overhørte han det. Han så seg ikke lysten på å invitere seg selv og lot det passere. Hadde klart drikke halve ølen så dro seg selv til garderoben. Der stod Lolita og venta på jakka si. Det tok tid og mens de begge venta på jakkene prata de lett. Trutemunn visste at også henne skulle på nach. Han antok at hun ville sett at han var med, men at det var andre som hadde satt kjepper i hjula for det. Han ville ikke sette henne i kjip sits så de prata om annet. Hun hadde vunnet to premier som beste personale osv. Mens de sto der ringte telefonen og det var så klart de andre som stod utenfor og maste på henne. Hun sa hun var på vei, fikk jakka og spurte kjappt om konserten Trutemunn skal ha. Han svarte og ba henne igjen komme. En klem og det var det.

Trutemunn har så lyst til å spørre neste gang de er på jobb hvordan nachspillet var. Men kommer ikke til å takkle om arbeidslederen fotsetter løgnen og juger videre. Han synes det var en bommert av dem å ikke bare si det fra start av. Han hadde ikke regna med å se dem denne kvelden i det hele tatt. Men han forventer åpenhet rundt han. Det er så klart for drøyt, men sånn er det.

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.

En liten detalje som Trutemunn suger på:

Når han sms’a med arbeidslederen og var på vei skrev han at det skulle bli gøy å se dem med andre kær enn arbeidstøy. Det siste Lolita sa til han var at han fikk jo se hvordan de så ut med andre klær. Om det var tilfeldig eller ikke så var det koselig og det er kanskje derfor han føler seg lik med henne i tankesettet.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende